Home Oudenaarde 2010
Oudenaarde 2010  E-mailadres

Dinsdag 22 juni
Omdat de weersverwachtingen van deze week bijzonder gunstig zijn, besluiten we een paar dagen naar Oudenaarde te gaan.
Om 11.00 uur zijn we vertrokken en na een voorspoedige reis, zijn we om 15.15 uur en na 309 km aangekomen op de Kompascamping in Oudenaarde.Na het uitdraaien van de pootjes en de luifel, hebben we in de schaduw van ons eerste koude biertje genoten. Het is behoorlijk warm (binnen 25??). We doen dus verder niets meer. 's Avonds een heerlijke rijstschotel gegeten en naar voetballen gekeken. Bijtijds naar bed en heerlijk geslapen.


Woensdag 23 juni
Zowaar eens echt uitgeslapenom 9.15 uur pas wakker en na het douchen om 10.00 uur aan het ontbijt! Het mag wel in de krant.
Het is een beetje een feestelijke dag, want we zijn vandaag 39,5 jaar getrouwd. Nog een half jaartje doorbijten? dan is het 40!!

We hebben een beetje over de camping gelopen, maar tjemig wat is die groot!!
Na de lunch de fiets gepakt en naar het centrum van Oudenaarde gereden. Volgens de beschrijving slechts 2,5 km fietsen, maar als je de verkeerde route neemt, wordt het wat langer. Verschillende weggetjes gereden, maar uiteindelijk toch aangekomen. Het was reuze gezellig in Oudenaarde, want er was een grote braderie. Lekker langs de kraampjes gelopen en genoten van de uitgestalde waren, het mooie weer en het centrum van Oudenaarde. Daarna moesten we op zoek naar een supermarkt, want die waren wij nog niet tegengekomen. Aan een voorbijgangster de weg gevraagd en we werden gestuurd naar Colruyt. Een hele vreemde winkel, iets tussen de Makro en Lidl in. Alles in grote stellingen en het vlees moest je via een bonnetje bestellen bij de vleeshouwer. Maar goed, ze hadden er heel veel en het vlees was ook erg goed.
Op de terugweg (ook de verkeerde route?) zagen we een Delhaize en besloten daar de volgende dag de boodschappen te doen.
's Avonds lekker gecobbt, hoewel de salade met een beetje soarmasaus wel erg veel knoflook bevatte.


Donderdag 24 juni
Tegen 7.00 uur wakker en weer is het stralend weer? en heet. Na het ontbijt bij de receptie de juiste fietsroute gevraagd en die bleek een stuk korter
Langs het zwembad de camping af, een klein paadje en dan links de provinciale weg op en dan zat je zo in het centrum. Niet helemaal prettig fietsen op een drukke provinciale weg met van links en rechts in- en uitvoegend snelverkeer.
Ook vandaag is er een braderie, maar ook een grote markt. De toegangswegen naar het centrum worden geheel afgesloten voor autoverkeer, dus hoef je daar niet meer op te letten?. Eigenlijk is het veel te warm om over de markt te lopen, maar we doen in ieder geval een poging. Halverwege besluiten we om maar naar Delhaize te gaan om boodschappen te doen. Tonnie heeft weer lekker lopen snuffelen en voor de broodnodige voorraad gezorgd. Net als op de markt trouwens, was ook hier geen ansichtkaart van Oudenaarde te vinden?! Met de lunch waren we terug bij Kernehus. De hele middag lekker geklungeld en ik (Louis) heb de luifel schoongemaakt met Bluewonder.
's Avonds weer voetballen gekeken en toen naar bed. Het is al twee dagen helemaal leeg op de camperplaats en Tonnie voelt zich niet prettig. Ze kan niet slapen en leest tot 4.30 uur. Komt er vlak daarna ook nog een vrachtwagen lossen (cement??) bij het huis in aanbouw, vlak achter ons. Dat is de limit, morgen wil ze naar huis!


Vrijdag 25 juni
Om 7.00 uur beginnen de werklui alweer lawaai te maken, de douches zijn koud, dus na het ontbijt wordt de thuisreis aangevangen. Ook dit gaat niet zonder slag of stootin de Kennedytunnel is een ernstig ongeluk gebeurd en er wordt ruim van te voren een alternatieve route geadviseerd. Ik (Louis) denkt dat het mee zal vallen en dat de problemen mogelijk opgelost zijn, voor dat wij daar zijn. Een misrekening bleek dus. Na een uurtje in de file voor Ring2 bij Antwerpen, zagen we een aankondiging dat Ring1 tolvrij genomen kon worden. Zo gezegd zo gedaan, via Ring1 en Rotterdam naar huis, maarook dat ging dus weer niet filevrij. Bij de Coentunnel stond het ook weer eens ouderwets vast. Afijn, na 368 km en 6,5 uur rijden (en stilstaan) waren we om 17.05 uur weer thuis?
Bekijk alle foto's

Laatst aangepast op zaterdag 08 oktober 2011 14:50
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting