Home Vliegermeeting 2011
Vliegermeeting 2011 E-mailadres

De Vliegermeeting van 2011
Eindelijk was het dan zo verwij gingen naar de (laatste) Vliegermeeting.

Omdat de meeting altijd gelijk is met de DamtotDam wandeltocht en wij aan die wandeltocht jarenlang deelnamen, misten wij de Vliegermeeting. Maar dit jaar hadden wij besloten om de Vliegermeeting voorrang te geven op de wandeltocht. Ieder jaar hetzelfde rondje door en om Amsterdam naar Zaandam, gaat toch wel eens vervelen. Omdat wij alle twee nog al ruim in de vrije dagen zitten, vertrokken wij woensdagochtend al richting Stroe. De weersverwachtingen waren goed en hoewel wij met wat somber weer vertrokken, klaarde het steeds meer op toen wij dichter bij Stroe kwamen. Aangekomen bij camping "je moet het ruim zien" werden wij eerst verwelkomt door Alie Bakker, eigenaresse van de camping. Zij begeleidde ons naar Hennie, die samen met Gerda, al aanwezig was. Na een middagje lekker wat aankoetelen, genoten wij 's avonds van een bescheiden, maar warm kampvuurtje. Zelfs Tonnie, die slecht tegen de rooklucht van het vuur kan, vond een plekje uit de wind en bleef ook de hele avond zitten.

Zo'n dagje buiten werkt bij ons ernstig op de slaapspieren, zodat wij ruim voor tien uur al in ons mandje lagen. Het geloei van de Tsjechische kalveren hield ons dan ook niet uit de slaap. Donderdagochtend lekker vroeg uit de veren, een goede hete douche en een smaakvol ontbijtje. We kunnen er weer tegen. De koffie stond al klaar en eigenlijk was het wachten op de overige gasten. In de loop van de ochtend, op de fiets, naar Stroe om bij de Spar onze boodschapjes te doen. Verder de hele dag heerlijk niets doen en genieten van het mooie weer, dat ons beloofd was. Op donderdag en vrijdag "druppelde" iedereen binnen en zo stond de camping aardig vol. Kijk maar op de foto's wie er allemaal waren.

Vrijdagavond was er een sjoelcompetitie, die wij natuurlijk weer gemist hadden, omdat de slaapspieren weer vroeg in de avond ons het bed in sleurden. Dus heb ik op zaterdagmiddag nog geprobeerd om Ron en Frans bij de mannen van de eerste plaats te sjoelen (92 punten), hetgeen mij niet lukte, omdat ik op 82 punten bleef steken. En Tonnie deed een poging om Els met 105 punten de eerste prijs te ontnemen, maar met 81 punten kom je er dus niet. De oplettende lezer ziet dus wel wie er bij de Appelboompjes bovenaan staat! Hoewel ik er 's nachts van "wakker" ben geworden (lang zal 'ie leven) en mij daar 's morgens niets meer van herinnerde, was Joop II toch echt 59 geworden.

's Middags werden wij verrast met een aantal zeer laag overvliegende historische vliegtuigen. In verband met. de herdenking van Market Garden. Af en aan vlogen de grote kisten over, om totaal 1000 parachutisten te droppen boven de Ginkelse Hei. Een zeer imposant schouwspel, maar wij konden de dropping zelf niet zien. 's Avonds koffie met Tompouce (proost Joop) bij het kampvuur. Zaterdagochtend was er in de Studio van n van de dochters van Rein en Ali een workshop keramiek schilderen. (Ik heb daar wel foto's van gemaakt, maar met het toestel van Gerda) Het viel mij op hoe creatief onze meetinggangers zijn. Ik ben helaas geboren met twee linker handen en ben rechts, dus geef mij geen kwastje o.i.d. in handen (ik doe het wel op mijn Appeltje). Om de magen weer gevuld te krijgen zijn wij, net als vrijdag, op het fietsje naar Jumbo in Voorthuizen gereden, een tochtje van 67 km. Het was uiteraard weer mooi weer, dus geen straf.

's Middags zijn Ron, Hennie Z, Tonnie en ik naar het bloemencorso van Voorthuizen geweest, dat begon, zoals gebruikelijk bij Citronevenementen, een half uurtje te laat, maar was daarom niet minder mooi.

Wij wisten niet dat er een gezamenlijke maaltijd geregeld was en vonden het zonde om de door ons aangeschafte etenswaren misschien te laten bederven en aten daarom niet met hun mee. De dag werd weer traditioneel afgesloten met een kampvuur.

Zondagmorgen was er al heel wat bedrijvigheid bij de fam. Vlieger. Tafels werden gevuld met allerhande heerlijkheden, eieren werden gekookt en meetinggangers liepen met tafels en stoelen te slepen.

Het Zondagochtend Vliegerontbijt stond op het programma. Heerlijk smikkelen en smullen van de verse boterhammetjes met kaas, vleeswaren, zoet of een gekookt eitje. Ik heb weer een oude traditie van de fam. Appelboom in ere hersteld; Zondagmorgen een krentenbroodje met gekookt ei, heerlijk.

Na het ontbijt zagen wij wat gespannen gezichten, niet vanwege de overvolle tafel met te winnen prijzen in de loterij, maar de muntjes voor het mooie weer waren nu toch langzamerhand aan het opraken en regen dreigde boven Stroe. Spannend of iedereen zijn of haar spulletjes droog kon inpakken

We kregen ook nog visite van Sam en Joke. Iedereen vond het leuk om ze weer te zien!
En dan tot slot de Loterij, Joop en Eus hadden zelfs een kruiwagen nodig om de prijzen naar de bus de te brengen (maar Eus koopt dus ook de helft van de loten op ;-) ). Iedereen ging wel met n of meerdere prijzen naar zijn kampeerplekkie. Wij waren er van overtuigd dat we de laatste Vliegermeeting hadden meegemaakt, omdat camping "Je moet het ruim zien" zou ophouden te bestaan ivm staluitbreiding voor de kalveren, maar toen kwam Rein met de uitnodiging om allemaal volgend jaar weer terug te komen!!

Allerlei milieuwetten zorgen er voor, dat de uitbreiding voorlopig uitgesteld moet worden en dat de camping zeker nog een jaar zal voortbestaan. Ik weet het zeker, dat wij er volgend jaar weer bij willen zijn. Fam. Bakker en Fam. Vlieger hartelijk dank voor een paar hele mooie en zonnige dagen in Stroe!

Alle foto's

Laatst aangepast op zaterdag 08 oktober 2011 14:49
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting