Home Floriade 2012
Floriade 2012 PDF Afdrukken E-mailadres

Floriade 17t/m21 augustus 2012

Vrijdagochtend om 10.45 uur vertrokken.
Op zich een goede reis gehad, maar helaas wat files en dat in het hete weer :-(
Wij hadden de route over Nijmegen genomen en dat hadden we beter niet kunnen doen. Werkzaamheden aan de grote bruggen aldaar, zorgden voor nog al wat oponthoud. Ook het feit dat onze camper even dienst weigerde veroorzaakte een wat langere reistijd. Na het eten van een boterham, startte ik de camper, althans dat wilde ik, toen alleen een droge tik hoorbaar was. Na nog een aantal nutteloze pogingen, de ANWB maar gebeld. Het was druk, dus werden wij al gewaarschuwd voor een lange wachttijd. Toen ik na een kwartiertje nog eens een poging deed, sloeg de motor wel aan en konden wij de weg vervolgen. Natuurlijk de WegenWacht op de hoogte gebracht van dit succes.

In Lottum om 15.00 uur aangekomen op camping "In de verte" en deze naam is heel terecht. Alle plaatsen hebben een ver vrij uitzicht en dus eigenlijk geen overburen. Wij stonden op 21 en hadden een bloemenveld, een veld jonge bomen en een bos in de verte als uitzicht. Prachtig!

Filmpje van het uitzicht

Zonnegordijnen dicht en de blower, die koude lucht onder de camper circuleert, op 5. Binnen is het 32 en buiten 34. Heerlijk zitten niksen en een boekje gelezen. Tegen etenstijd de Cobb aangestoken en tijdens de opwarmperiode een borrel genomen.

Gewokte krieltjes met procureurlapjes en een bakje sla. Het was weer heerlijk!

Kopje koffie toe. Het wordt wat klammig buiten. De temperatuur is nog steeds goed en af en toe waait er een zacht briesje. Het bed is al klaar en om 21.45 uur gaan we een poging doen om te slapen. Tonnie moet eerst nog op jacht naar een hinderlijke zoemer, maar ze heeft hem niet gevonden. Anti-muggenstekker er in en geen last meer gehad.

Zaterdag 18 augustus
Rond 8.00 uur zijn we wakker en gaan lekker douchen. De douche is er een met zo'n drukknop, dus moet je die elke keer indrukken om de waterstroom voort te zettenBij Louis zit de knop op "bilhoogte" zodat hij constant water heeft:-)
Na het ontbijt en de koffie, zijn we naar Horst gefietst. De campingeigenaar wist een leuke natuurroute, over karrensporen, bospaden en andere oneffenheden.

Het bonkte veel te veel op het stuur van Tonnie haar fiets (ondanks de voorvering), dus kreeg zij last van haar polsen. We hebben de route voortgezet via de gewone weg en zijn na een flink stukje omrijden, toch in Horst gekomen.

Voor Evelien haar verjaardag nog een leuke Riverdale kaarslichthouder gekocht en bij J.Linders de dagelijkse boodschappen gedaan.

Terug gefietst over het reguliere fietspad, niet zo mooi, maar wel sneller en egaler.
's Avonds een heerlijke koude pastasalade gegeten.
Het is binnen en buiten 34, dat wordt dus een kleffe nacht.

Zondag 19 augustus.
De ochtend begint weer met een verfrissende douche en een ontbijt met verse tarwepuntjes (worden ook op zondag vers afgebakken door de campingeigenaar). Dan op weg naar het Limburgs Museum in Venlo. Ook nu weer over de oneffen wegen rond de camping. Na 10 minuten fietsen heeft Tonnie zo veel last van haar polsen, dat we besluiten terug te gaan. Dan maar niet naar de jaren 60-70 tentoonstelling. We gaan lekker in de schaduw van een Citronvlag voor de camper zitten genieten van ons uitzicht.

De temperatuur stijgt langzaam naar 36 buiten en 33 binnen, maar we klagen niet. De zondag hebben wij, zoals dat hoort. lekker lui verder doorgebracht. Rond 22.00 uur in de sauna, naar bed. Heet, heet, heet

Maandag 20 augustus
Het dagelijkse ochtendritueel, douchen, ontbijten en koffie.
We gaan vandaag op de fiets naar de Floriade! Nu over echte fietspaden en wegen, die op de kaart staan en niet over karrensporen Alles is goed gegaan en de wegen waren goed te befietsen. De Floriade zien wij al ruim van te voren, maar voor de (gratis) fietsenstalling moeten wij nog een stuk doorfietsen. Wij kunnen zo doorlopen, want wij hebben via internet bij Blokker toegangskaarten gekocht (20,00 ipv 25,00). Wat een planten- en bloemenpracht en ook hele mooie landen paviljoens. Foto's zeggen dan meer dan 1000 woorden


Een ritje met de kabelbaan hebben wij ook gemaakt. Tonnie stelde dit, zeer tot mijn verbazing, zelf voor. Helemaal lekker zat ze niet in het begin, maar we hebben genoten van het hoge overzicht van de Floriade. Na 3,5 uur vonden wij dat wij genoeg gezien hadden en ondanks de iets lagere temperaturen van vandaag, was het behoorlijk slopend. Op de terugweg via Horst gefietst en weer boodschappen bij de plaatselijke super gedaan. Nog heerlijk nagenoten met een neut en een smakelijke maaltijd. Kopje koffie toe en dan naar bed.

Dinsdag 21 augustus
Na het ochtendritueel, rustig inpakken en klaarmaken voor de terugreis.
Ook nu weer weigert de camper te starten, na een middag stop. Nu niet direct de WW gebeld, maar na een paar minuten opnieuw een poging, nu met succes. Zonder problemen thuis gekomen via de A2, want opnieuw langs Nijmegen gingen wij niet:-)
Meteen de volgende dag een afspraak met de garage gemaakt en daar bleek de startmotor kaduuk te zijn. Slik, andere erin

Laatste werkgever drukkerij Fox Productions

Klik hier voor alle foto's

Laatst aangepast op maandag 17 september 2012 15:05
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting