Home NL-B-Lux-D 2013
NL-B-Lux-D 9-14 juli 2013 PDF Afdrukken E-mailadres

Mooi weer en eindelijk een klein weekje de tijd om er op uit te trekken.
Dinsdag 9 juli 2013

Omdat wij pas op dinsdagmiddag kunnen vertrekken, besluiten wij niet te ver te gaan rijden en onze keuze valt op de Ballasthoeve in Overpelt.De afstand van 220 km valt te overzien en we komen om ca. 16.00 uur aan.
Het is nogal druk in het gezellige fietserscafe, dus wordt ons verzocht maar een plekje te gaan zoeken en ons later op de dag in te schrijven. De camping bestaat uit twee velden en wij besluiten op het laatste veld een plaatsje in de zon op te zoeken. Wij waren eerst nog van plan om ook woensdag hier te blijven staan, maar er is niet zo veel te beleven in Overpelt en omgeving, dus besloten wij om woensdagochtend naar Luxemburg te vertrekken.

Maar voordat wij gingen eten, kwam de volledige luchtmacht van Belgi thuis op de basis. 's Middags kwam er wel eens een vliegtuig of straaljager over, maar zo rond een uur of vijf zat de werkdag voor de piloten er duidelijk op. Een kwartier lang was het een lawaai van jewelste, maar toen dit voorbij was keerde de rust op de Ballasthoeve weer terug en konden wij van de avond en onze nachtrust genieten.

 

 


Woensdag 10 juli 2013

Zoals gebruikelijk vroeg uit de veren en een vers Belgisch brood in het cafe halen. Ik reken gelijk af voor onze overnachting en denk dat wij hier best wel eens terug zouden kunnen komen voor een langer bezoek. Via Luik op naar de camping in Luxemburg. Een relaxte rit door het glooiende landschap van Belgi en Luxemburg. We waren om 10.15 vertrokken en kwamen al om 13.40 aan bij de camping in Kockelscheuer net buiten de stad Luxemburg. De camping is van 12.00 tot 14.00 gesloten en dat gaf ons de gelegenheid om naar een mooi plekje te zoeken. Vlak bij de ingang en het sanitaire gebeuren vonden wij een mooi plaatsje, waar Tonnie zag, dat daar de zon het langste zou schijnen aan het eind van de dag. Wij hebben ons lekker genstalleerd en genoten van een middagje rust.


 Donderdag 11 juli 2013
Nadat wij zo'n 25 jaar geleden ook al eens in Luxemburg waren geweest en ik daar o.a. foto's had gemaakt van het herdenkingsmonument, die op raadselachtige wijze met foto's uit Givet (Fr) waren samengevoegd, was ik vast besloten om in ieder geval de Dame nog eens vast te leggen, maar dan zonder extra vakantiebeelden. We konden met de bus Luxemburg in, want fietsen was geen optie en de bushalte is vlakbij de camping.
Wat een prachtige stad is Luxemburg en wat lopen er verschillende soorten mensen rond
Van de chique dames met hun Louis Vuittontasjes, winkeltasjes van mij onbekende, maar ongetwijfeld dure modemerken, heren in dure pakken en dito schoenen tot de toerist in korte broek en sandalen (zoals wij). Soms voelden wij ons in Cannes of Nices, want ook de lokale bolides zijn niet echt modaal. Bentley's, Ferrari's, Masserati's rijden hier rond alsof Europa geen crises kent.


Wij hebben de hele ochtend heerlijk door het centrum (de Bovenstad) gelopen en genoten van al het moois om ons heen. Geheel in stijl, hebben wij bij de plaatselijke Mc een vette bek gehaald. Niet chique maar wel lekker. Jammer dat de aangekondigde runderMac op een baquette er niet was, dus dan maar een "gewoon" menu.
Op ons gemakje richting de bushalte gelopen en de "thuisreis" weer aanvaard. De rest van de middag genoten voor ons campertje.

Vrijdag 12 juli 2013
Vandaag gaan wij de Benedenstad bezoeken, dwz het park dat zich daar bevindt. Tonnie heeft haar charmante sandaaltjes ingeruild voor een paar stevige gympen, want de bestrating van de oude binnenstad is wel mooi, maar loopt niet comfortabel. Geen risico, dus de wandelgympen aan. We nemen weer de bus en stappen op dezelfde halte, midden in het centrum, uit. Bij het monument hadden wij een trap naar beneden gezien, dus daar zijn we "afgezakt".

Wat een indrukwekkend gezicht is dat, om Luxemburg van beneden-af te zien. Wij zijn een heel eind door het park gelopen en kwamen uiteindelijk weer bij de onderkant van de Bovenstad uit. Dan moet je dus weer naar boven lopen en dat valt dus niet mee! Maar het was de moeite waard, zoals de foto's laten zien.
Ook nu besloten wij de lunch weer bij de plaatselijke Mc te doen en storten ons nu op een McTzatsiki.

BovenstadWandelen door de Boven- en Benedenstad
Ik weet niet of dit in Nederland ook al verkrijgbaar is, maar dit was heel erg smakelijk!
Ook nu weer met de bus terug en een middagje genieten voor de camper.

Zaterdag 13 juli 2013

Vandaag rijden wij door naar Wintrich, het eigenlijke doel van de korte vakantie. Dit vraagt om enige uitleg; in 2011 zijn wij naar Het Vlaamswijnhuistreffen in Wintrich geweest en na wat proeverijen bij de wijnboeren in de omgeving, heeft Tonnie een heerlijke Weisburgunder ontdekt bij Werner (eigenaar Vlaams Wijnhuis). Begin dit jaar hebben wij een doosje met 12 flessen naar ons toe laten sturen door de wijnboer en die begonnen aardig op te raken. Na dat wij besloten hadden een korte vakantie richting Ardennen te maken, kwam Wintrich ook ineens dicht in de buurt. Er werd besloten zelf nog een paar flesje op te halen bij Werner. En zo geschiedde. Omdat Luxemburg en Wintrich maar 94 km van elkaar liggen, stippelden wij een route uit, die ons van Trier, langs de Moezel, naar Wintrich voerde.Stukje snelweg en dan op zoek naar de Moezel. Halverweg de route langs de Moezel kwamen wij bij een lokale supermarkt, waar wij de inkopen voor het weekend hebben gedaan en rond 13.00 waren wij op de ons bekende camperplaats in Wintrich.

Nadat wij de camper op een plekje hadden gezet, gingen wij bij onze Belgische vrienden Eddy en Anita langs, want ook dit weekend was er weer Het Vlaamsewijnhuistreffen. Veel kleiner van opzet, maar daarom niet minder gezellig voor de deelnemers. Samen een biertje gedronken en even over het veld, dat naast de camperplaats ligt, gelopen. We kenden er niemand en op een stel na, waren het alleen maar Belgen.
's Middags zijn wij naar het Vlaamswijnhuis gegaan om de flesjes bij Werner op te halen, dwz dat wij ze betaald hebben en Werner ze later op de dag bij de camper bezorgd heeft. Maar niet voordat wij in de proeverij al een paar glaasjes tot ons genomen hadden.
Nog eens heerlijk langs de Moezel gewandeld en verder gerelaxed bij de camper.

Zondag 14 juli 2013

De fietsen, die we de hele trip niet gebruikt hebben, zijn op het rek blijven staan en omdat wij maar een nacht bleven, zijn ook de pootjes onder de camper niet uitgedraaid, dus was er niet veel te doen in de vroege ochtend. Om 9.30 waren wij klaar voor vertrek en konden wij de camperplaats verlaten. Bij het servicepunt het toilet schoon gemaakt en hop, terug naar Westwoud.
Genietend van de mooie omgeving in Duitsland, Belgi en Nederland waren wij om 15.30 weer thuis.
Na de camper te hebben uitgepakt en een lekkere douche te hebben genomen, werden wij bij onze overburen uitgenodigd om een drankje tot ons te nemen, wat wij volgaarne hebben aanvaard.
's Avonds de TV nog aan om naar Tour du Jour te kijken, maar de luiken vielen dicht en voor 21.00 lagen wij in bed te dromen van ons volgende camper-avontuur.

 

Bekijk alle kaarten

 

Bekijk alle foto's

Laatst aangepast op woensdag 17 juli 2013 13:51
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting