Home Vessem 21-25 juli 2016
CP Vessem 21/25 juli 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Hh, eindelijk kan de camper de stalling uit. Het weer en persoonlijke ongemakjes zorgden ervoor dat wij nog niet weg waren geweest. Als voorbereiding van onze "Scandinavi-reis", wilden wij eerst even zien of alles goed ging (met ons en de camper) om niet voor verrassingen te komen staan.

Omdat Tonnie veel gelezen had over de camperplaats in Vessem, zou dat ons doel voor de komende dagen worden.

21 juli 2016

Om 11.20 uur worden wij uitgezwaaid door onze buren, die ook het huis voor ons in de gaten houden en gaan wij richting het zuiden.

Een lekkere rit en op het laatst door mooie dorpjes. TomTom en de lokale borden wijzen ons probleemloos naar een mooie camperplaats bij Eurocamping Vessem.

IMG_1493

Met het uitzicht op een groot veld, met diverse speeltoestellen, genieten wij van het prachtige weer.

IMG_1495

Alles is goed verzorgd en netjes. Wij mogen gebruik maken van alle faciliteiten van de camping, hoewel de CP eigenlijk buiten de hekken is.

Nadat wij bij Emt de boodschappen hebben gehaald, heerlijk gegeten en nog lekker zitten lezen, tot het bedtijd werd.

22 juli 2016

's Morgens om 5.30 uur wakker geschrokken van een klap onweer, waarna het behoorlijk begon te hozen. Deze ochtend verschillende hoosbuien over ons heen gehad en het blijft zwaar bewolkt.

Ontbijt en koffie maar in de camper. Rond 10.00 uur is het droog en lopen wij naar de douches. Opgefrist nog even een kopje koffie gedaan en toen de fiets gepakt naar Hoogeloon en Hapert. Wat een prachtige huizen langs de route. Na Hapert zagen wij een bordje Vessem en zijn toen de bordjes gaan volgen, terug naar de camping. Wat een rust in deze omgeving.

Teruggekomen een fruitsalade gemaakt als lunch. Dat smaakt geweldig.

Intussen hebben wij nieuwe buren gekregen, die de camper 1,5 mtr voor de luifel hebben geplaatst. We dachten allebei hetzelfde, volgende keer weer gewoon op een camping. Het uitzicht van 8 mtr camper is niet echt ideaal.

De CP loopt aardig vol en tegenover ons komt ook een Heku te staan, ander model, mooier en nieuwer. Opa en Oma met hun kleinkind van1,5 2 jaar.

IMG_1497

Beetje getutteld en gelezen, hapje (pastasalade) gedaan, kopje koffie gedronken en tijdens de afwas heeft Tonnie naar de laatste dag van de Vierdaagse gekeken.

Daarna weer lekker buiten gezeten met allebei onze e-books, totdat de muggen ons gevonden hadden en ook wilden genieten, vooral van Tonnie.

Naar binnen gegaan en naar Buro Rio en het Tourjournaal gekeken en toen naar bed!

23 juli 2016

's Morgens om 6.30 uur werden wij weer gewekt door de regen, maar die viel niet op onze camper. Dat is een hele rare gewaarwording, we hoorden de regen langzaam steeds dichterbij komen, totdat wij uiteindelijk ook aan de beurt waren.

Opgestaan en naar de douches gewandeld. Willen wij gaan ontbijten, is het brood beschimmeld. Opnieuw een wandelingtje, maar nu naar het campingwinkeltje.

We zitten heerlijk in het zonnetje koffie te drinken (10.45 uur) en na de lunch pakken wij de fietsen weer en rijden richting Oirschot. Ook hier weer een mooie route met mooie fietspaden. Eerst door Middelbeers en later door naar Driessen. Onderweg zag het weer er niet veelbelovend uit en Tonnie d'r billen gingen ook zeer doen, dus zijn wij dezelfde weg weer teruggefietst. Gelukkig bleef het droog en hebben wij een mooi tochtje van 25 km gefietst.

Terug bij de camper, de zwemkleding aan getrokken en een paar baantjes gezwommen. Vervelend dat hier van de nare daasvliegen rondzoemden. Constant wegjagen en onder water duiken. Maar ja, je moet er wat voor over hebben.

Na het avondeten hebben wij de gebruikelijke koffie genuttigd en toen begon het om 19.45 uur weer te hozen, met zo nu en dan een klap onweer. Na het Tourjournaal het bed weer opgezocht.

24 juli 2016

Vanacht is het droog gebleven en toen wij 's morgens (laat) wakker werden, was het een beetje bewolkt, maar de temperatuur was goed.

Voor de lunch, met de fiets, de camping en de visvijver bekeken. Wat een ruimte!

Heerlijk buiten gezeten en om 14.00 ur de Formule 1 proberen te kijken. In de 28e ronde viel het beeld weg en hebben we de rest van de race via de telefoon (uitslagen) gevolgd.

Hierna, in de schaduw, met een toastje kaas en een drankje, verder zitten genieten.

Voor de verandering, ga ik de avondmaaltijd doen. Thuis sta ik dagelijks in de keuken, maar in de camper is Tonnie de chefkokkin. Vandaag staat pasta met tonijn en groenten op het menu, dat hadden vrijdag gemist.

Morgen gaan wij weer naar huis en zijn dan klaar voor Scandinavi.

Dat camperplaatsen niet ons ding is, vraagt wellicht om een uitleg;

Op de CP staan de campers dichter op elkaar dan gebruikelijk is op een camping. Behalve dat je vanonder jouw luifel naar de camper van de buren zit te kijken, ook al zijn deze soms heel mooi, is dit niet echt een "vakantie-uitzicht".

Ook hebben sommige van deze camperburen de gewoonte het raampje open te zetten en dan de TV om een behoorlijk niveau aan te zetten (als je zo dicht op elkaar staat, is dit gauw hinderlijk) om nog maar niet te spreken over de rokers, die er nog eens een wolkje uitgooien.

_7246069

Laatst aangepast op maandag 22 augustus 2016 12:22
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting