Home Friesland-Drenthe 4/14 juli 2018
Friesland-Drenthe 4-14 juli 2018 PDF Afdrukken E-mailadres

Woensdag 4 juli 2018
Eindelijk is het dan zo ver; we gaan er op uit. De Heku is helemaal reisklaar en om 11.50 uur vertrekken wij naar Anjum (Fr). 4-7-2018Als wij de Afsluitdijk afrijden, zien wij donkere wolken boven Friesland, maar gelukkig valt het allemaal mee met het weer. Onderweg mooie plaatsjes gezien en wij zijn ook langs de camping in Harlingen gereden. Mooie, nieuwe wegen trouwens, met allemaal viaducten. Prettig rijden. Eindelijk mogen wij van de snelweg en dan zijn wij er bijna. Na het passeren van een prachtig woonhuis, rijden wij het terrein van it Tn Hs op. Het is er erg druk en wij krijgen het laatste plaatsje op het gras aangewezen door Renske. Wij staan daar mooi en na het installeren van de camper, gaan wij boodschappen bij de Co-op doen, die op loopafstand van de camperplek ligt. Wij hebben brood nodig voor morgenochtend en wat andere kleine dingetjes. Tonnie gaat even een uurtje liggen, want zij heeft last van haar benen (wordt 1,5 uur, maar heeft niet geholpen, omdat zij niet rechtuit kon liggen) Verder lekker buiten gezeten en genoten van het mooie weer. Vanuit de wadden komt een soort bewolking aandrijven, maar dat blijkt zeemist te zijn, die oplost voor het Anjum kan bereiken. s Avonds een lekkere pastasalade gegeten en dan aan de koffie Jammer, maar de Nespresso weigert alle diensten, doet helemaal niets meer. Dus de Bialetti pruttelpot maar gepakt, toch nog een heerlijke espresso voor mij. Tonnie houdt het dagboek bij en zit eigenlijk te wachten tot zij naar bed mag, maar wil niet te vroeg gaan.
Donderdag 5 juli 2018
Bijtijds op en na het ontbijt, de koffie en de boodschapjes. Tonnie heeft de boel een beetje opgeruimd binnen. Er moest maar weer een nieuwe indeling worden gemaakt, want niet alles stond op een handige plaats. Na de lunch richting Lauwersmeer. Friesland-Drenthe 4-14 juli 2018Wij volgen een mooi fietspad dat ons leidt langs landerijen en boerderijen richting Oostmahorn. Daar via een kluft naar boven de dijk op, met uitzicht op het Lauwersmeer en aan de andere kant Econstad. Wij volgen het fietspad verder onder aan de dijk en zien alleen maar schapen. Door het Friese landschap (ontsiert door gaswininstallaties) op de terugweg naar Anjum. Terug bij de camper gaan wij in de rust-stand, Tonnie met de beentjes omhoog en zo werd het vanzelf borreltijd.
Vrijdag 6 juli 2018
Vandaag gaan wij met de bus naar Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa. De busreis wordt ons gratis aangeboden door Arriva ivm de het culturele gedoe. Om 11.30 uur vertrekt de bus en gaat door Anjum, richting Leeuwarden. Wij rijden door diverse dorpjes en over provinciale wegen. De chauffeur heeft er goed de gang in en gaat als een Max Verstappen over de rotonden. Na een uurtje zijn wij in Leeuwarden. Groot station met heel veel bushaltes. Wij gaan richting het centrum en staan dan voor een kunstwerk. Twee hoofden naar elkaar toe met onderin mist, dat naar boven stijgt. Love, heet het. Wij lopen verder richting het centrum en komen zo op de markt. Bij een broodjeskraam zien wij lekkere olijfbroodjes en daar zijn er dus twee voor ons bij. Al etend lopen wij verder het winkelgebied in en komen dan voor het Fries Museum te staan, waar een tentoonstelling van Escher is. Als wij de toegangskaartjes met de pin betalen, hoeven wij maar de helft af te rekenen, omdat de ING de tentoonstelling sponsort. Wat een prachtige werken heeft de in Leeuwarden geboren MC Escher gemaakt. Friesland-Drenthe 4-14 juli 2018Tonnie is weer aan rusten toe, we hebben hier en daar nog wat gezeten en zijn weer langzaam richting station gelopen. Om 14.30 uur aangekomen, zien wij dat de bus pas om 16.00 uur vertrekt. Dan maar weer het centrum in. Bij C&A nog twee T-shirts gekocht ( want ik had alleen maar hemden meegenomen) en om 16.00 uur de terugreis begonnen. Arriva heeft blijkbaar allemaal Maxjes in dienst, want ook deze chauffeur had er behoorlijk de sloffen in. Om 17.00 uur zijn wij weer terug in Anjum. Nog even boodschappen doen en dan terug naar de camper lopen. Met een koele dronk is het goed uitrusten. Na het diner (stokbrood met slatje) blijft Tonnie binnen zitten, ze heeft het koud en is erg moe. Gaat nog even TV kijken op de laptop en ziet dan dat Belgi met 2-0 voor staat tegen Brazili. Belgi wint dus echt! Verder kijken naar VIOBT. Bedje opmaken en oogjes toe
Zaterdag 7 juli 2018
Vandaag lassen wij een rustdag in. Tonnie heeft slecht geslapen. Het vermaledijde groen lichtje is weer gaan branden, ze heeft kramp in haar benen en heupen gehad. Behalve de boodschapjes verder helemaal niets gedaan Il dolce far niente Voor het slapen gaan de stekker van de oplader eruit gehaald, dan gaan er s nachts geen lampjes meer branden (wordt vaste prik vanaf nu).
Zondag 8 juli 2018
Tonnie heeft goed geslapen! en wij staan pas om 8.45 uur op. Na een rustige start van de dag met ontbijt, koffie en lunch, zijn we na het middageten richting Moddergat gefietst. Het museum It Fiskershuske gaat om 13.00 uur open (achteraf bleek dat het al om 11.00 uur open ging) en bestaat uit kleine authentieke vissershuisjes. Na een korte film over de visserij en ramp die zich heeft voltrokken met de vissersvloot in 1883, gaan wij de huisjes van binnen bekijken. Een van de vrijwilligers geeft ons, in plat Amsterdams, een uitleg over het wel in wee in de woningen. Toch komt hij oorspronkelijk uit Moddergat, sterker nog, het huisje waar we instaan is van zijn grootouders geweest en zijn vader is er geboren. Omdat zijn vader naar Amsterdam is verhuisd ivm werk heeft hij jaren in de Pijp gewoond en toen hij hoorde dat wij daar ook gewoond hadden, kwam hij tot de volgende uitspraak : Dan zijn wij dus levend de pijp uitgegaan. Na het museumbezoek nog even de Waddendijk opgegaan. Hiervandaan konden wij Ameland en Schiermonnikoog zien liggen. Rustig op de fiets weer naar Anjum en als wij aankomen zijn wij precies op tijd voor de F1 (Leve Ziggo-Go). Vanavond gaan wij de Cobb weer eens gebruiken. Het vlees gaat goed, maar de aardappeltjes willen niet.
Maandag 9 juli 2018
Vandaag vertrekken wij naar Sleen (Dr). Mooie rit van weidse Friese vlakten naar bebossing in Drenthe. Onderweg nog even gestopt om mijn buitenspiegel vast te zetten, want die woei ineens naar binnen (moertje losgedraaid). Ben ik bezig, stopt er ineens een bergingsauto voor mijDe chauffeur moest even plassen;-). Om 13.10 komen wij bij camping Pieterom en mogen zelf een plekje zoeken. Het wordt nr 14 (achteraf het zelfde plekje waar Herbert en Trix (onze overburen) 14 dagen eerder hadden gestaan). Friesland-Drenthe 4-14 juli 2018Onderweg hadden wij al regen gehad, zelfs een fikse bui toen wij eenmaal stonden, maar nu mottert het alleen nog een beetje. Vandaag en morgen verwachten ze wat regen, maar daarna moet het weer mooi worden. We zullen het wel zien, we staan mooi. Vanavond een beetje Tour kijken en vroeg naar bed; wij zijn allebei best wel moe.
Dinsdag 10 juli 2018
Tonnie heeft weer goed geslapen en genoten van de tikkende regen op het camperdak. Uitgeslapen tot 8.45 uur. Het mottert nog steeds af en toe. Op buienradar zien wij dat er om ca. 12.00 uur een fikse bui wordt verwacht, dus voor die tijd maar de boodschappen doen, AH is vlak bij. Het blijft onderweg droog en als wij terug zijn, valt er inderdaad een bui. De bewolking breekt open en het wordt steeds beter. Tonnie gaat binnen de boel eens schoonmaken en ik zit buiten rustig te lezen (zo hebben wij allemaal onze taken).
Woensdag 11 juli 2018
Goedemorgen zonnetje, al een paar dagen niet gezien in de ochtend. Na het ontbijt fijn koffiedrinken buiten. Dit is genieten van het camperen! Tonnie gaat nog een beetje ruimen en na het eten gaan we een fietsroute doen, uit het boekje rondje om de kerk van de camping. Het is een kort rondje van bijna 9 km en is niet echt sensationeel. Veel weiland, weinig bebouwing, maar je bent er weer even uit en de beentjes zijn weer in beweging. Zie het maar als een oefening voor de rit naar Emmen, morgen.
Donderdag 12 juli 2018
We hebben vannacht goed geslapen, dus vrolijk weer op. Tonnie geniet van haar douche van ca 32 gr en het zonnetje doet ook weer vrolijk mee. Na het ontbijt en de koffie stappen wij op de fiets naar Emmen. Tonnie is altijd benieuwd of mijn Garmin GPS ons wel in de juiste richting stuurt. En jawel hoor, na een mooie rit door het Drentse landschap arriveren wij in Emmen. Via de Goudkust komen wij Emmen binnen. Wat een panden staan daar, mooie opritten, minimaal twee autos en mooi verzorgde voortuinen. We volgen de doorgaande weg en komen zo in het centrum. Wij zetten de fietsen (goed) op slot en wandelen de winkelstraten in en uit en komen ten slotte bij de MediaMarkt. Daar gaan wij eens kijken voor een nieuwe Nespresso. Wij zien een mooi compact model en besluiten die voor de camper aan te schaffen. Onze fietsen staan in de buurt, dus die gaan we eerst ophalen en nemen dan de Nespresso mee. Jammer, maar past niet in de fietstas. Tonnie haalt een bolletje touw (en een retro-blikje voor de cupjes) bij de Action en daarmee binden wij hem vast op mijn bagagedrager. Friesland-Drenthe 4-14 juli 2018Dezelfde weg weer terug naar Sleen. Thuis na 18,7 km en 2,5 uur is Tonnie aardig uitgewoond en gaat haar stijve kuiten en benen wat rust gunnen, lang uit op de bank dus! Na de macaroni, met tonijn en groenten, een heerlijk kopje koffie uit de nieuwe Nespresso. Het is geen espresso uit onze Silvia thuis, maar een aanvaardbaar alternatief met de Ristrettocupjes van de Aldi. Na Tour du Jour gaan wij fotos maken van de zonsondergang en met het zakken van de zon, gaan ook onze luikjes langzaam dicht.
Vrijdag 13 juli 2018
Vannacht heeft Tonnie weer slecht geslapen, toch weer pijn in de benen (ondanks twee molletjes). Vandaag wordt het weer zon niets-doen-dag, beetje boodschappen, beetje lezen, beetje schrijven en vooral luieren. We gaan ons klaar maken voor de thuisreis. Betalen de camping vast en nemen afscheid van Klaas, de eigenaar van de camping. Wij hebben volop genoten van camping Pieterom. Een camping die wij zeer kunnen aanbevelen, mooie ruime plaatsen, goed en altijd schoon sanitair en in een prachtige omgeving met toch de winkels vlakbij. Een echte aanrader!
Zaterdag 14 juli 2018
Wij vertrekken om 11.25 uur uit Sleen en zijn om 13.45 uur weer terug in Westwoud, na een rustige rit door Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland en tenslotte Noord Holland (zo lijkt het wel een wereldreis).

14-7-2018

 

 

 

 

Klikerdeklik voor alle foto's

Laatst aangepast op zondag 05 augustus 2018 13:58
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting